2012. szeptember 15.

Szülinap Amerika kapitány hangulatban

Még valamikor nyáron jelezte oto egy hozzászólásban, hogy majd számítsak tőle tortamegrendelésre. El is jött a szeptember, le is egyeztettük az igényeket. Érdekes, hogy az eddig készített festett tortáim mindegyike (ezzel együtt mind a három :D) valamilyen országhoz kapcsolódik: először kalocsai minta, aztán londoni motívumok, ezúttal pedig az amerikai csillagos-sávos bosszúálló került a tortára. 

Nem volt egyszerű a feladat, mert a képregényhős izomzatának megfestéséhez bizony jó néhány árnyalatot kellett használni, az arc megfestéséről (és az árnyalat kikeveréséről) nem is beszélve. Szintén kihívás volt a sok szabályos alakzat megrajzolása. Ezen kívül szerettem volna felturbózni kicsit a pajzsot, úgyhogy beszereztem egy ezüstös fényű festéket is, ami első egy-két nekifutásra szó szerint leszaladt a tortáról :O Nade, nem fogott ki rajtam, viszonylag hamar rájöttem, hogy bánjak vele :) 

Az igazi fejtörést a torta befejezése okozta. Amikor ugyanis elkészült a kapitány, akkor a viszonylag nagy figura ellenére üresnek éreztem a tortát... 

Utóbb kicsit megbántam, hogy itt elkezdtem folytatni a dekorálást, mert egyrészt innen számítva még legalább három órát töltöttem a torta mellett, másrészt egyre kevésbé voltam elégedett az eredménnyel :( De innen nem volt visszaút, úgyhogy a torta végül ezüst színben tündökölt, körbetekerve egy vörös-fehér-vörös "övvel". Az elgondolás szerintem nem volt rossz, de sajnos a kivitelezés nem olyan lett, mint szerettem volna. Nade nézem a jó oldalát: most is tanultam jópár dolgot, amit a következő alkalommal hasznosíthatok majd ;)

Amíg a torta sütőben, hűtőben pihent, vagy épp száradt a festék rajta, addig a minimuffin tepsimet is beizzítottam, ugyanis az ezüstfesték beszerzése közben megakadt a szemem egy csomag "hazafias muffinpapíron" is, amin mindenféle amerikai motívumok voltak. Úgyhogy bónuszban készült a torta mellé egy adag körtés-fahéjas, valamint egy adag diós minimuffin is (ha már átléptünk nyárból az őszbe ;))
A torta tölteléke és piskótája egyébként ismét Csokipari finomsága volt ;) Ezúttal két napig járt a családban a híre és az igen kritikus ünnepelt is is elismerőleg nyilatkozott róla ;) Úgyhogy továbbra is ajánlom a receptet mindenkinek, aki szuperfincsi, könnyű krémes, gyümölcsös és csokis desszertet szeretne az asztalra tenni :)

Nincsenek megjegyzések: