2012. november 9.

Még egy torta :) Lila-fehér virágokkal

Ilyen ez az ilyen. Hetekig semmi, most meg hirtelen egy hét alatt két torta. 

Ez a mostani nagyon hirtelen jött: csütörtöki fotózós klubesten ünnepeltünk szülinapot, és az ünnepelt párja kért meg kedden, hogy kreáljak valamit. Valami marcipánosat.... tűzijátékkal.... csokis töltelékkel...amúgy.... tökmindegy milyen....

Nah, ez a "tökmindegy", amit annyira nem szeretek :P Úgy főleg, hogy nem is nagyon ismerem még a címzettet. Szóval elég nehéz dolgom volt. Aztán eszembe jutott az egyik tortás műsorból egy lila-fehér virágokkal dekorált torta, amit akkor megjegyeztem magamnak mint tortát, amit majd egyszer elkészítek. Nem gondoltam, hogy ez az 'egyszer' pár nap múlva lesz, de gondoltam kihasználom a lehetőséget (volt más ötletem is, de végül ez győzött). Úgyhogy gyorsan neki is álltam ötletet gyűjteni, elemeztem pár virágot, néztem néhány marcipánformázós videót, aztán szerda este nekiugrottam a megvalósításnak. Találtam egy oldalt, ahol a mostani torta ötletét is szereztem, és ahonnan még jópár tortát kinéztem magamnak ;) Azért remélem a sok kreálás eredményeként hamarosan magamtól is jönnek majd hasonlóan szép ötletek... :S (bár most időm sem volt gondolkodni)

Azt gondoltam, hogy a rózsa lesz macerás, de azokkal végeztem a leghamarabb. Valószínűleg azért, mert a fehér virágokkal ellentétben nem fondantból (ami szinte folyt szét a kezemben :S), hanem marcipánból készültek, és talán azért is, mert nagyobbak, tömörebbek, könnyebben megfoghatóak voltak. A legnagyobb szenvedést a pici virágok és a gyöngyök elhelyezése okozta (pont eszembe is jutott az ehető ragasztó a cukrászboltból, aminek ott nem láttam értelmét, de utóbb belegondolva már annál inkább...), meg persze a nagyobb virágok torta oldalán való rögzítése, amit végül fogpiszkálókkal oldottam meg.

Szóval továbbra is van hova fejlődni, de ez a torta nekem is nagyon tetszett. Íze már már szokásosnak mondható Csokipari csupacsoki piskóta és csokikrém ;) ( azért nem bánnám, ha lenne jelentkező, aki nem csokis, hanem pl. diós, kókuszos, vagy más "extrább" tortát kér, mert bár a csokikrémet lassan csukott szemmel csinálom, de jó lenne valami újat is kipróbálni :)  

Jah, és íme a végeredmény:2 megjegyzés:

Kati írta...

Gyönyörű lett ez is! Gratulálok.

Tina (TinaTorta) írta...

Nagyon szép lett! Grat:)