2013. augusztus 28.

Pingvin nászpár

Hétvégén esküvőn voltunk, ahol rajtam kívül az általam készített marcipán nászpár is jelen volt, ugyanis abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy az esküvői tortára én készíthettem őket ;)

Hónapokkal ezelőtt volt szó róla, hogy csináljak valami pingvines tortadíszt, de aztán úgy alakult, hogy a pár egy cukrászdából rendelte meg, mert nem akartak engem ezzel terhelni a baba mellett (én meg nem akartam erőltetni, gondoltam félnek rám bízni a feladatot ;)). Viszont utolsó pillanatban derült ki, hogy a cukrászda nem fogja időre megcsinálni... Ezt véletlenül tudtam meg, és "megörültem", hogy mégis próbálkozhatok. Mivel időközben beszereztek egy másik nászpárt, nem nehezedett rám teherként a feladat, csak egy lehetőség volt nekem is és a párnak is: ha tetszik és elkészül felrakják, ha nem, akkor ott a tartalék.

Sajnos pont a 20-i hosszú hétvégén kellett alapanyagot beszereznem, de szerencsémre Szegeden voltunk és hétfőn még nyitva volt a cukrászdiszkont. Előző este már gyűjtöttem ihletet, plusz kaptam két képet a "megrendelőimtől" is, és ezek alapján fogtam hozzá az elkészítésnek. Szintén szerencse, hogy volt pár darabka fehér organzánk is, amiből a leányzó fátylát meg tudtam csinálni.

Nagyon élveztem a készítését, és elégedett is vagyok a végeredménnyel :)

Nameg irtó büszke és boldog, mert amellett, hogy marcipánkészítőként debütáltam egy ilyen jeles eseményen, örömet szerezhettem vele a házasulandóknak :)

Íme:

És élesben a tortán (csináltam egy fekete kalapot is, hogy lehessen választani, melléraktam, a pincérek pedig rárakták mindkettőt...):


4 megjegyzés:

Kati írta...

Mindig bámultam az ügyességedet és a türelmedet :)

Szofi írta...

Hát ez a duplakalap nagyon ééééédes :)))

Judyt írta...

Szofi, az ahogy írtam véletlen :) De örülök, ha tetszik ;)

pinkóci írta...

meg kell őket zabálni, olyan édesek ;)