2014. október 26.

Sophie&Ben Bistro

Régen jelentkeztem már, és mivel  szabadidőmet teljesen kitölti a fotózás, illetve az azzal járó utómunka (lassacskán pedig a polgári hivatásom :P), nem valószínű, hogy egyhamar receptet fogok hozni a blogra (egyet kivéve, remélhetőleg hamarosan ;)).  De arra gondoltam, hogy ha már gasztro, akkor megosztom véleményemet azokról a helyekről, ahova kisfiammal eljutunk, beszámolva arról, hogy az mennyire család/bababarát. 


Az ötlet onnan jött, hogy pár napja a még tesztüzemben működő Sophie&Ben Bistroban jártunk. Barátnőm küldött át egy cikket arról, hogy a korábbi Varieté gyerekbarát helyként kíván a köztudatba bevonulni. Nem is kellett több, az elmúlt napok időjárása nem volt épp szabadtéri programra alkalmas, így a hosszú hétvégén meglátogattuk a helyet. Nem merülnék bele az elnevezés meséjébe, és egyebekbe, a hivatkozott cikkből lehet informálódni, több képet is találtok az enteriőrről.


Érkezésünkkor még zárva volt - 11-kor nyit -, ezért tettünk egy kört a környező utcákban és örömmel fedeztünk fel egy sarokkal odébb egy klassz játszóteret. Mivel akkor épp nem esett az eső, ki is töltöttük az időt nyitásig. Bár visszaérkezésünkkor még mindig csak félig volt nyitva a hely - nagyban takarítottak, akkor terítették az asztalokat -, ennek ellenére kedvesen fogadtak minket. Rögtön ki is néztük magunknak az egyik játszósarokhoz közeli asztalt. Merthogy a hely nem csak azáltal gyerekbarát, hogy ezt hangoztatja, hanem tényleg több dolog, így elsők között ez a játszóplacc teszi lehetővé a gyerekkel érkezők nyugodtabb kikapcsolódását.

Nagyon szimpatikus, hogy nem kell elvonulni a játékok miatt, míg mi az étlapot tanulmányoztuk, rendeltünk, addig Atti bele is vetette magát a felfedezésbe. Van játékkonyha, kisvasút, kisautók, rajzoló asztalka... Szerintem minden korosztály talál magának megfelelőt, amit mi sem bizonyít jobban, hogy az utánunk érkező család nagyobb gyermekei is jól elszórakoztak.

A játszósarok
A menülapon többnyire burgerek szerepelnek, de van saláta választék, desszertek, levesek. Ami nekem hiányérzet volt - ha már gyerekbarát -, hogy nehezen találtam olyan ételt, amit másfél évesem fogyaszthatott volna. Végül a cézár salátát kapta, és azzal jól is lakott, de jó pontot érne, ha a burgerek között is akadna egy kisebbeknek való változat ;)Szimpatikus volt viszont, hogy kaptunk babatányért, evőeszközt. Kapkodva indulásunk okán előke nem volt nálunk, és bár nem kérdeztem, de szintén javaslom, hogy a fellelhető cikkek között ez is szerepeljen :) Ami még jól jött volna az a svéd áruházlánc éttermekben leggyakrabban megtalálható etetőszékének tálcája. Mi ugyanis egy 3 személyes asztalhoz ültünk, nem tudtuk odahúzni Attit rendesen. Megoldottuk, és ülhettünk volna másik, nagyobb asztalhoz is, de az tuti, hogy kevesebb koszt hagyunk magunk után, ha a tálcára kerül a fiatalúr ebédje ;)

Úgy adódott, hogy a mellékhelyiséget peluscsere miatt is fel kellett keresnünk, és nagy örömmel nyugtáztam, hogy külön családi mosdó áll a rendelkezésünkre. Felszerelve pelenkázóval, pelusokkal és popsitörlővel, wc szűkítővel ;)

Mindhárman egy-egy burger mellett döntöttünk és egyikünk sem csalódott. Méretét jelzi, hogy a főmenü után már csak hárman mertünk bevállalni egy desszertet, mert egyszerűen nem fért volna több a hasunkba. Italok vonatkozásában kicsit hiányérzetünk volt, a szörpjeinkre ráfért volna egy kis plusz díszítés citromkarika - a bodzás -, mentalevél - az epres-mentás - vagy bármi hasonló formájában.

Burger menü, azaz hambi csónakburgonyával és káposzta salátával

Pekándiós brownie - bárcsak lett volna több helyem hozzá :))


Összegezve viszont nagyon jól éreztük magunkat, a kiszolgálás kifogástalan, a hely hangulatos (itt jegyezném meg, hogy belül van egy teraszrész, nagyon jó, hogy onnan is jön fény, illetve oda is ki lehet menni levegőzni), az ételek finomak, laktatóak. Nálunk átment a teszten (végre egy hely, ahol nem csak az amúgy is elvárható dolgokkal tesznek a családokért, hanem több apró figyelmesség is a gyerekbarát célt szolgálja), Ha ilyen formában jön a rendes üzemmód, akkor biztos, hogy nem utoljára voltunk itt ;)


A képek minőségéért elnézést, mivel nem volt célom fotózni, mobillal készítettem a képeket.

A fentiek saját véleményemet tükrözik!

1 megjegyzés:

Misi írta...

Meg vagyunk elégedve a képek minőségével !!! :)